Κολύμβηση
Υδατοσφαίριση
Τρίαθλο
Βόλεϊ
Γενική Προπονητική
Άργης Τα νέα μας Άρθρα Επικοινωνία


Λίγα λόγια για την κολύμβηση

επιστροφή

Λίγα λόγια για την κολύμβηση

Τζόννυ Βαισμίλλερ, Μάρκ Σπίτς, Βλαντιμίρ Σαλνίκοφ, Μίκαελ Γκρός, Αλεξάντερ Ποπόφ, Ιαν Θόρπ, Μάικλ Φέλπς. . .
Από τον πρώτο ΤΑΡΖΑΝ της μεγάλης οθόνης( Τζ. Βαισμίλλερ), έως τους σύγχρονους μας Παγκόσμιους πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες Ιαν Θόρπ και Μάικλ Φέλπς, το άθλημα της κολύμβησης δείχνει να έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης ακόμη και πολλά Παγκόσμια και Ολυμπιακά ρεκόρ να δώσει.
Η άσκηση του ανθρώπου στο νερό γίνεται αβίαστα(η δύναμη της άνωσης, βλέπετε), γυμνάζει το κορμί ολοκληρωτικά(συνεργούν όλες οι μεγάλες μυικές ομάδες), αλλά ακολουθείται και για θεραπευτικούς σκοπούς(αποκατάσταση μυικών τραυματισμών, ή από γεννήσεως δυσλειτουργιών του μυικού και σκελετικού συστήματος).
Αυτοί και μόνο είναι πολύ σοβαροί λόγοι για να μυήσουμε τα παιδιά μας από μικρή ηλικία στο άθλημα της κολύμβησης, να μάθουν να κολυμπούν τα 4 αγωνιστικά στυλ-ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα- αλλά και συνδυασμό αυτών στα αγωνίσματα της μικτής ατομικής, να χαρούν τη συμμετοχή τους σε αγώνες κολύμβησης, τον συναγωνισμό, να μάθουν να διαχειρίζονται συναισθηματικά τη νίκη αλλά και την ήττα και, γιατί όχι, να κολυμπήσουν τόσο γρήγορα ώστε κάποια στιγμή να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας, όπως επάξια κάνει πλειάδα κολυμβητών-τριών στις μέρες μας, σε Διεθνείς αγώνες με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας.

N.Λυμπέρης

Καθηγητής Φ.Αγωγής,προπονητής κολύμβησης.                                                                                                                                                                               

τρέξιμο running αθλητισμός fitness Μεσσηνία Messinia