Άργης Τα νέα μας Άρθρα Επικοινωνία


[9 Μαϊ 2008]

Δεύτερη θέση για τον Χριστοδούλου στο τρίαθλο του Σχινιά

επιστροφή

Τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη κατέκτησε ο Αλέξης Χριστοδούλου, στο τρίαθλο που διεξήχθη στις 4 Μαϊου στο Σχινιά. Ο αγώνας, που ονομάζεται Σχίνιαθλον και διεξάγεται δύο φορές το χρόνο, χαρακτηρίστηκε από τον υψηλό αριθμό συμμετοχών (πάνω από 80 αθλητές) τόσο Έλληνες, όσο και ξένους που μένουν στην Ελλάδα.

Ο 32χρονος αθλητής του Άργη Καλαμάτας κολύμπησε τα 1500 μέτρα σε 23 λεπτά, βγαίνοντας στην 6η θέση από τη θάλασσα, ενώ στη συνέχεια κάλυψε τη διαφορά από τους υπόλοιπους, κάνοντας τον καλύτερο χρόνο στην ποδηλασία και διανύοντας τα 40 χλμ της ανηφορικής διαδρομής σε 1 ώρα και 12 λεπτά. Κατεβαίνοντας δεύτερος στην ποδηλασία, ξεκίνησε το κομμάτι του τρεξίματος, το οποίο περιελάμβανε 10 χιλιόμετρα μέσα σε αμμώδες δάσος, και το οποίο κάλυψε σε 41 λεπτά. Έτσι, με συνολικό χρόνο 2 ωρών και 16 λεπτών, κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Ο αγώνας αυτός αποτελούσε και το τελευταίο τεστ του αθλητή πριν το μεγάλο του ραντεβού με τον διεθνή αγώνα ironman τριάθλου που θα γίνει στις 22 Ιουνίου στη Νίκαια της Γαλλίας. Εκεί, μαζί με 2.500 αθλητές θα κληθεί να καλύψει 3,8 χλμ κολύμβησης σε θάλασσα, 180 χλμ ποδηλασίας μέσα από τις Άλπεις, και 42 χλμ τρεξίματος στους κεντρικούς δρόμους της Νίκαιας. Όλα αυτά, με στόχο ένα χρόνο όσο πιο κοντά στις 10 ώρες, που ίσως του δώσει την πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που γίνεται τον Οκτώβριο στη Χαβάη.
τρέξιμο running αθλητισμός fitness Μεσσηνία Messinia