Άργης Τα νέα μας Άρθρα Επικοινωνία


[21 Ιαν 2013]

Έγγραφο διαμαρτυρίας Συλλόγων Περιφέρειας προς την ΚΟΕ

επιστροφή

ΕΓΓΡΑΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ Κ.O.E.

541901_576158702397516_778969526_n

Προς το Δ.Σ. της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος 21-1-2013
Αγαπητοί κύριοι,
Με έκπληξη αλλά και αγανάκτηση διαβάσαμε την εγκύκλιο σας της 11-1-2013 με αριθμό πρωτοκόλλου 196/Ε με τίτλο «ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ» η οποία συμπεριλαμβάνει αποφάσεις του Δ.Σ. της Κ.Ο.Ε. της συνεδρίασης του της 9-1-2013.
Συνοπτικά την φετινή σαιζόν (2012-13):
- Συμπεριλάβατε για πρώτη φορά κολυμβητές 9 ετών στην Προαγωνιστική Κατηγορία (κόστος 20 € το δελτίο).
- Θεσπίσατε παράβολο συμμετοχής 10 € ανά αθλητή στους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ αγώνες των Προαγωνιστικών (Ημερίδα, Χειμερινούς και Θερινούς).
- Χαμηλώσατε τα όρια συμμετοχής για τους Χειμερινούς αγώνες (και λογικά θα τα χαμηλώσετε και για το Πανελλήνιο) έτσι ώστε να συμμετάσχουν περισσότεροι αθλητές, θεσπίζοντας ταυτόχρονα νέο «χαράτσι» 5 € ανά αθλητή και 5 € ανά αγώνισμα (!!!) για τους ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ αγώνες των Αγωνιστικών (Χειμερινούς και Πανελλήνιο).
- Καταργήσατε τις αποζημιώσεις στα μετακινούμενα σωματεία των αθλητών που θα καταλάβουν από 1η έως 8η θέση, τόσο στους Χειμερινούς Αγώνες όσο και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.
Οι αποφάσεις αυτές προστίθενται βέβαια στα περσινά «χαράτσια» όπως η ετήσια ανανέωση των δελτίων (κόστος 12 € έκαστο ετησίως).
Είναι προφανές ότι οι αποφάσεις αυτές έχουν καθαρά εισπρακτικούς σκοπούς.
Καταλαβαίνουμε ότι η πολιτεία πλέον έχει μεταφέρει το οικονομικό βάρος στην Κ.Ο.Ε. (με τις περικοπές των επιχορηγήσεων) και με τη σειρά της η Κ.Ο.Ε. το μεταφέρει στους συλλόγους με την θέσπιση «παράβολων» συμμετοχής, ανανεώσεων δελτίων, κατάργηση αποζημιώσεων μετακινήσεων, κλπ.
Το φυσιολογικό επακόλουθο είναι ότι οι σύλλογοι, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν, μεταφέρουν το βάρος αυτό στους τελικούς αποδέκτες, τους γονείς των αθλητών.
Στους ίδιους γονείς που έχουν δει τους μισθούς τους και τα εισοδήματα τους να συρρικνώνονται (όσοι απ’ αυτούς είναι τυχεροί να δουλεύουν ακόμα), στους ίδιους γονείς που για χρόνια έχουν ήδη «ματώσει» οικονομικά ώστε τα παιδιά τους να ασχολούνται με το «ακριβό» άθλημα της κολύμβησης.
Ήδη βλέπουμε πολλούς γονείς να σταματάνε τα παιδιά τους από το άθλημα της κολύμβησης, μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν στο κόστος των μηνιαίων συνδρομών, μετακινήσεων, εξοπλισμού, κλπ.
Σαν σύλλογοι της περιφέρειας ζητάμε τα «παράβολα συμμετοχής» να ισχύσουν για τους συλλόγους της Αθήνας (για το Χειμερινό Νοτίου Ελλάδας και το Πανελλήνιο) και της Θεσσαλονίκης (για το Χειμερινό Βορείου Ελλάδας) που έχουν μηδενικά κόστη παρουσίας στους αγώνες αυτούς και όχι για τους συλλόγους της περιφέρειας που πληρώνουν βενζίνες, λεωφορεία, ξενοδοχεία, φαγητά κλπ. μόνο και μόνο για να παραβρεθούν στους αγώνες.
Το θεωρείτε λογικό για αθλητές που ταξιδεύουν από την Αλεξανδρούπολη, την Κρήτη και την Κέρκυρα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη να έχουν την ίδια μεταχείριση από οικονομικής πλευράς με τους αθλητές των δύο αυτών πόλεων που έχουν όλες τις διοργανώσεις «στο σπίτι τους»; Είναι δίκαιο να επωμίζονται εξίσου τα «παράβολα συμμετοχής»;
Για να μην καταλήξει η κολύμβηση άθλημα των λίγων προνομιούχων στα δύο αστικά κέντρα ζητάμε:
• Την κατάργηση των παραβόλων συμμετοχής για τους συλλόγους της περιφέρειας στις Αγωνιστικές και Προαγωνιστικές κατηγορίες.
• Τ ην επαναφορά των αποζημιώσεων μετακίνησης για τους αθλητές των συλλόγων της περιφέρειας που καταλαμβάνουν τις θέσεις από 1η έως 8η στις Αγωνιστικές κατηγορίες.
Ευχαριστούμε,
Υπογραφές προέδρων κολυμβητικών συλλόγων της περιφέρειας

τρέξιμο running αθλητισμός fitness Μεσσηνία Messinia