Άργης Τα νέα μας Άρθρα Επικοινωνία


[15 Ιουλ 2011]

Ικανοποίηση για Αθανασόπουλο.

επιστροφή

Ικανοποίηση για το παρόν και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον ήταν τα συμπεράσματα από τη συμμετοχή του 13άχρονου Ηλία Αθανασόπουλου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Παμπαίδων Β´ στις 12-14/7/2011 στην Αθήνα.

Στα 50 ελεύθερο βελτίωσε την επίδοσή του κατά 1 δευτερόλεπτο, έκανε λάθος τερματισμό και του στοίχισε αφού έμεινε 9ος για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου από τον 8ο. Πρέπει όμως να τονιστεί ιδιαίτερα ότι ο Ηλίας πήγε για να αγωνιστεί στο 50άρι με τον 27ο χρόνο, δηλαδή πέρασε 18 αθλητές...Η βελτίωση της επίδοσής του ήταν μεγάλη και στα 100 ελεύθερο, ενώ στα 200 μικτή ατομική δεν έκανε κάτι σπουδαίο.

Η ικανοποίηση ήταν μεγάλη για τον προπονητή του κο Κλεομένη Σαρρή, αφού είδε τον Ηλία, ο οποίος προπονητικά δεν έχει πιεστεί ακόμα, να κάνει τους χρόνους που είναι φυσιολογικοί για την ηλικία του. Σε αντίθεση με άλλα παιδιά της ηλικίας του ο Ηλίας δεν έκανε σχεδόν ποτέ διπλές προπονήσεις. Πρέπει ακόμα να σημειωθεί ότι επειδή τα παιδιά σε αυτές τις μικρές ηλικίες αναπτύσονται άλλα πολύ γρήγορα και άλλα πολύ αργά, ο κος Σαρρής έχει δώσει στον Ηλία να καταλάβει ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η διάρκεια του αθλητή. Οι χρόνοι και οι θέσεις στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα έχουν τώρα στο ξεκίνημα της καριέρας ελάχιστη σημασία, αφού όταν βιολογικά υπερτερεί κάποιος από τους συναθλητές του τους κερδίζει, αλλά στη συνέχεια όταν και αυτοί αναπτυχθούν χάνει. Και παραδείγματα τέτοιων αθλητών και αθλητριών υπάρχουν πάρα πολλά.

Οι επίσημοι χρόνοι του Αθανασόπουλου είναι οι παρακάτω:

50 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 27´´ 90 9ος

100 ΕΛΕΥΘΕΡΟ 1´01´´78 14ος

200 ΜΙΚΤΗ ΑΤΟΜΙΚΗ 2´39´´04 20ος

τρέξιμο running αθλητισμός fitness Μεσσηνία Messinia