Κολύμβηση
Υδατοσφαίριση
Τρίαθλο
Βόλεϊ
Γενική Προπονητική
Άργης Τα νέα μας Άρθρα Επικοινωνία


επιστροφή

Με μεγάλη ικανοποίηση για την προσπάθεια και τα αποτελέσματα, επέστρεψε η ομάδα υδατοσφαίρισης από την Πάτρα.

Ο πρώτος στόχος που ήταν η πρώτη νίκη σε επίπεδο πρωταθλήματος επιτεύχθηκε από την 1η μέρα και μάλιστα πολύ εύκολα.. Ο ΝΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ήταν πολύ χαμηλό "εμπόδιο" για τους παίκτες και τον (καινούριο) προπονητή μας, Κο Κούκιο Φίλιππο.

Το τελικό σκορ 16-2 υπέρ του ΑΡΓΗ, δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως είναι...μικρό! Οι παίκτες μας αφού ξεπέρασαν το αρχικό τρακ στην 1η περίοδο(μόνο 2-0, αφού χάθηκαν μοναδικές ευκαιρίες), στην συνέχεια επιδόθηκαν σε ρεσιτάλ και έφτασαν μέχρι και το 9-0(κάπου στα μέσα της 3ης περιόδου), μέχρι να δεχτούν το 1ο τους τέρμα. Ειδικά η τελευταία περίοδος, όταν και "λύθηκε" η ομάδα, ήταν η καλύτερη(παραγωγικά) του 3ημέρου με 6 αναπάντητα τέρματα, για το τελικό 16-2!

Το ίδιο βράδυ η ομάδα μας αντιμετώπισε την ομάδα του ΟΠΑΘΑ, που ήταν από τα φαβορί για την Τελική φάση. Το ξεκίνημα ήταν μουδιασμένο και κάπου στην αρχή της 2ης περιόδου με την ομάδα μας να χάνει 5-1, ο προπονητής μας παίρνει time-out.

Με ηρεμία και χωρίς φωνές, επαναφέρει τους παίκτες στην πραγματικότητα. Τους ζητά να παίξουν συντονισμένα, χωρίς να προσπαθούν το...εξεζητημένο, αφού οι αντίπαλοι δεν συγχωρούν το λάθος. Τα λόγια έπιασαν τόπο.

Η λήξη της 2ης περιόδου βρίσκει την ομάδα μας πίσω με 4-6 και με χαμένο πέναλτυ!!!

Η 3η περίοδος ήταν η καλύτερη, αλλά και η...ατυχέστερη στο 3ήμερο των αγώνων. Η ομάδα μας παίζοντας απλά, συγκροτημένα σε άμυνα και επίθεση καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 7-7, έχοντας χάσει πληθώρα ευκαιριών για καλύτερο αποτέλεσμα. Το κακό είναι πως στο τέλος της περιόδου μια ολιγωρία στην άμυνα, έφερε το 7-8 για τον ΟΠΑΘΑ.

Στην αρχή της 4ης περιόδου το κρεσέντο χαμένων ευκαιριών συνεχίζεται και σε μια καθαρή φάση, ο διαιτητής της συνάντησης δεν αποβάλει ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ(ως όφειλε) παίκτη της αντίπαλης ομάδας για βιαιοπραγία(καθώς χτύπησε με γροθιά και εκτός φάσης παίκτη μας). Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα στα υπολειπόμενα 5´30" η ομάδα μας να έπαιζε για τα 5´ από αυτά με παίκτη παραπάνω. Το πλεονέκτημα αυτό και με μόλις ένα γκολ πίσω, στο μέχρι τότε σκορ, θα ήταν σχετικά εύκολο να ανατραπεί, αλλά...

Αντ´ αυτού κάτι η κούραση κάτι η απογοήτευση, η ήττα με 8-10 ήρθε φυσιολογικά.

Την επόμενη μέρα το παιχνίδι με την ΦΙΛΙΑ ΠΑΤΡΩΝ ήταν μία από τα ίδια. Κακό ξεκίνημα και πίσω στο σκόρ με 0-3 στην 1η περίοδο. Στην 2η περίοδο το παιχνίδι γύρισε σε 3-3, όμως ήταν φανερό πως η ομάδα δεν είχε την απαραίτητη ενέργεια για την υπέρβαση. Έτσι αφού ακολούθησε μέχρι το 4-6, το τελικό 4-8 ήρθε φυσιολογικά.

Το απόγευμα και στο τελευταίο παιχνίδι με το ΝΑΥΠΛΙΟ που είχε προκριθεί από...χτες, με το απόλυτο των νικών, ήταν μια τυπική διαδικασία. Οι παίκτες μας όμως δεν ήθελαν να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη και να χαρούν ένα τελευταίο παιχνίδι, παίζοντας χωρίς "έννοιες". Έτσι απέδωσαν, τηρουμένων των αναλογιών, πολύ καλά και παρ´ ότι η ήττα με 7-10 ήταν το τελικό σκορ, όλοι ήταν πολύ ευχαριστημένοι.

Και αυτό βέβαια όχι επειδή...έχασαν! Αλλά απλά επειδή κατάλαβαν πως μπορούν να παίξουν και να ευχαριστηθούν το παιχνίδι, όπως πραγματικά το θέλουν. Και μάλιστα πως, μπορούν και παραπάνω, αν...

Μετά το τέλος των αγώνων όλοι έδωσαν ραντεβού για την νέα χρονιά, που αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, καθώς η εμπειρία αυτή "άνοιξε την όρεξη" για κάτι περισσότερο.

Σε αναμονή για τις εξελίξεις της καινούριας χρονιάς, δείτε τα συνολικά αποτελέσματα του ομίλου:

ΟΠΑΘΑ-ΦΙΛΙΑ¨7-7

ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ: 1-27

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΟΠΑΘΑ: 14-10

ΑΡΓΗΣ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 16-2

ΦΙΛΙΑ-ΝΑΥΠΛΙΟ: 7-11

ΟΠΑΘΑ-ΑΡΓΗΣ: 10-8

ΑΡΓΗΣ-ΦΙΛΙΑ: 4-8

ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΟΠΑΘΑ: 3-18

ΝΑΥΠΛΙΟ-ΑΡΓΗΣ: 10-7

ΦΙΛΙΑ-ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 5-0(α.α.)

*Η σύνθεση της ομάδας και οι σκόρερς, σε προσεχές ποστ.

τρέξιμο running αθλητισμός fitness Μεσσηνία Messinia